16. oktober 2024

Offer eller vinner?

En kort andakt som ble sendt ut fra tjenesten Hope of the World peker på noe svært viktig, nemlig behovet for at vi stadig fylles av Gud, ikke av verden. Kampen er intens, og vi gjør vel i å stå sammen for å bygge Guds rike. Vi har ikke råd til å miste noen som helst på veien. Samtidig ser vi kallet til å svare på det himmelske ropet. Vi er skapt for å respondere. Ingen andre kan være årsak til valgene vi tar i vårt indre. De er våre. Vi trenger å tegne det store bildet av Guds rike. Vi trenger å forkynne budskapet som gir håp om at det er mulig å leve til Guds behag. Og vi trenger å forstå menneskets unike rolle som Guds eget bilde. Å ta ansvar handler rett og slett om å benytte mulighetene Gud har lagt foran oss. Kristus i oss er håpet om herlighet!

Andakten er fritt oversatt her, men den engelske originalen finner du på følgende lenke: https://www.hopeoftheworld.org/Sapphires/index.php?op=single&id=2062

«Vi lever i en offerkultur der få tar ansvar for livene sine. Folk lever som ofre for foreldrene, samfunnet, avvisning, misbruk eller atferd de ikke kan kontrollere. Selv Guds folk går ofte rundt med livslang smerte, sår, selvmedlidenhet og skyld. Men Ordspråkene 18:14 lyder: «Motet holder et menneske oppe i sykdom, men mismot, hvem kan bære det?» Så når du går rundt og synes synd på deg selv og dveler ved det som er blitt gjort mot deg, bærer du på en såret ånd. Og en såret ånd vil gjøre ditt liv og dine byrder tyngre og holde deg fra glede, fred og tilfredsstillelse. Det er ikke Guds vilje med livet ditt. Ikke gå gjennom dette livet som et offer. Ikke lev i henhold til hvordan folk behandler deg, og begynn å leve i henhold til hvordan Gud behandler deg. Det folk gjorde er ingenting sammenlignet med det Messias gjorde på Golgata. Det er alt. Du er ikke et offer – du er en seierherre. Faktisk vinner du mer enn seier. Lev som det»

La oss leve i det Gud har gitt oss i frelsen!